Υποψήφιοι για την επόμενη Εurovision

11.06.2008
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λένε κι έτσι η ΕΡΤ ξεκίνησε από τώρα τον «αγώνα» για τον επόμενο διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λένε κι έτσι η ΕΡΤ ξεκίνησε από τώρα τον «αγώνα» για τον επόμενο διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας σε λιγότερο από ένα χρόνο. Τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν είναι αυτά του Κώστα Μαρτάκη και της Βανέσας Αδαμοπούλου.

Μπορεί ο Κώστας Μαρτάκης να «έχασε» παρά τρίχα τη συμμετοχή του στη φετινή Eurovision στο Βελιγράδι από την Καλομοίρα, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να τον πτοεί και επιμένει. Ο Ηλίας Ψινάκης σαφώς και είναι της άποψης να συμμετάσχει ξανά, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν πολλοί που να τον ανταγωνιστούν. Κάτι τέτοιο σκέφτεται και η ΕΡΤ μετά την πρωτοφανή επιτυχία που είχαν ο Ντίμα Μπιλάν και η Άνι Λόρακ, που στηρίχθηκαν σε ελληνική πρωτοβουλία.

Μια συμμετοχή του Μαρτάκη σε έναν τέτοιο διαγωνισμό σίγουρα θα του ανοίξει ακόμα περισσότερο τις πόρτες στα καλλιτεχνικά δρώμενα τόσο στην πατρίδα μας όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα με το όνομα του Κώστα έχει ήδη διαρρεύσει από την ΕΡΤ η επιθυμία της Βανέσας Αδαμοπούλου να κάνει τη δική της προσπάθεια. Η αλήθεια είναι ότι σιγά σιγά όλο και περισσότεροι επαγγελματίες τραγουδιστές επιθυμούν να λάβουν μέρος, αφού η χώρα μας δεν τα πάει και άσχημα τα τελευταία οκτώ χρόνια. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η κρατική τηλεόραση κάνει από τώρα σχέδια για του χρόνου, τότε σίγουρα θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι απ ό,τι στο παρελθόν. Αυτό είναι και το μυστικό των επιτυχιών που σημειώνουμε τελευταία στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. Ποιος θα είναι λοιπόν ο επόμενος εκπρόσωπός μας; Ο Κώστας Μαρτάκης ή η Βανέσα Αδαμοπούλου; Πάντως, να σημειώσουμε ότι η ιδέα να πάει η Τάμτα, η οποία κατάγεται από τη Γεωργία και μπορεί να την ψηφίσουν όλες οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, προς το παρόν δεν έχει απορριφθεί. Β. Σ.