Ο κιτς γάμος της κόρης του Μπους

30.05.2008
Όλοι θυμόμαστε την κιτς πολυτέλεια της τεξανικής δύσης και του «άγριου καουμπόι» Τζέι Αρ στη θρυλική σαπουνόπερα «Ντάλας». Το σκηνικό επαναλήφθηκε δύο δεκαετίες αργότερα στον πολυδιαφημισμένο γάμο της κόρης του πλανητάρχη Τζένα Μπους με τον Χένρι Χάγκερ, γιο πολιτικού της Βιρτζίνια.

Aπό τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Όλοι θυμόμαστε την κιτς πολυτέλεια της τεξανικής δύσης και του «άγριου καουμπόι» Τζέι Αρ στη θρυλική σαπουνόπερα «Ντάλας». Το σκηνικό επαναλήφθηκε δύο δεκαετίες αργότερα στον πολυδιαφημισμένο γάμο της κόρης του πλανητάρχη Τζένα Μπους με τον Χένρι Χάγκερ, γιο πολιτικού της Βιρτζίνια.

Η Τζένα, που τα προηγούμενα χρόνια είχε αναστατώσει με τις αταξίες της την Ουάσινγκτον, σνόμπαρε την καλόγουστη πολυτέλεια του Λευκού Οίκου και αποφάσισε να παντρευτεί στο ράντσο του πατέρα της στο Τέξας παρουσία 200 φίλων και συγγενών. Οι πάντα δηλητηριώδεις gossip columnists των ΗΠΑ δεν δίστασαν να παρομοιάσουν τον κιτς γάμο με αυτόν της κόρης του προέδρου Νίξον, Τρίσια, το 1971, που έγινε στον Κήπο των Ρόδων στο Λευκό Οίκο και μάλιστα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

«Σημαίνει πολλά για μένα και τον Χένρι να είμαστε στη φύση», δήλωσε στη «Vogue» η Τζένα για να δικαιολογήσει την απόφασή της. «Θέλαμε μια τελετή χαμηλών τόνων με ευαισθησία για το περιβάλλον», συμπλήρωσε.

Τα γαμπριάτικα, πάντως, του ζευγαριού δεν ήταν κιτς. Η νύφη φορούσε ένα λιτό λευκό νυφικό δημιουργία του οίκου Oscar De La Renta, ενώ ο γαμπρός εμφανίστηκε στο λευκό κιόσκι από ασβεστόλιθο δίπλα στην τεχνητή λίμνη με σκούρο μπλε κοστούμι και γαλάζια γραβάτα. Βέβαια, το ραφ μπλε σύνολο της πρώτης κυρίας Λόρα Μπους μόνο θετικά σχόλια δεν εισέπραξε

Μάλλον κακόγουστες ήταν και οι πορσελάνινες μπομπονιέρες σε σχήμα καουμπόικου καπέλου με τα αρχικά του ζευγαριού και οι κούπες με τυπωμένη τη φωτογραφία τους! Ο Τζορτζ Μπους δώρισε στην κόρη του κάτι χαρακτηριστικό του γούστου του: ένα γιγαντιαίο σταυρό φτιαγμένο από ασβεστόλιθο του Τέξας, που χρησίμευσε ως το ιερό όπου η νύφη και ο γαμπρός αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης. Την τελετή, στην οποία κουμπάρος ήταν ο αδερφός του γαμπρού Τζακ και μοναδική παράνυμφος η δίδυμη αδερφή της Τζένα, η Μπάρμπαρα, ευλόγησε ο αιδεσιμότατος Κίρμπιτζον Κάλντγουελ της Ενωμένης Εκκλησίας των Μεθοδιστών του Χιούστον, που αν και θρησκευτικός σύμβουλος του Τζορτζ Μπους, είναι ένθερμος υποστηρικτής του Μπάρακ Ομπάμα.

Στο πάρτι που ακολούθησε μετά το γάμο η Τζένα, εμφανώς αδυνατισμένη, φόρεσε ένα μοντέρνο, ανοιχτόχρωμο φόρεμα με μεταλλικές λεπτομέρειες. Όσο για τον Τζορτζ Μπους, χόρεψε τον κλασικό στους αμερικάνικους γάμος χορό «πατέρας - νύφη» υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού «Υou are so beautiful».

Ο γάμος έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όχι λόγω του φόβου των τρομοκρατών, αλλά των παπαράτσι. Πράκτορες είχαν ακροβολιστεί σε κάθε σημείο του ράντσου, ενώ ελικόπτερο «επέβλεπε» την τελετή από αέρος.

Το ζευγάρι θα πραγματοποιήσει το ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη και μόλις επιστρέψει στις ΗΠΑ, θα εγκατασταθεί στη Βαλτιμόρη, όπου ο Χένρι θα διδάσκει και η Τζένα θα εργάζεται σε ενεργειακή εταιρεία. Άγνωστο, βέβαια, ακόμη παραμένει ποιο επώνυμο θα χρησιμοποιεί.