"Makeover ναι, extreme όχι"!

03.06.2008
Όνειρα, προσδοκίες, ελπίδες, χαμόγελα. Τέσσερις λέξεις τόσο συνυφασμένες με την ανθρώπινη ύπαρξη, που όμως είναι άγνωστες σε κάποιους. Εξήντα άνθρωποι θα λάβουν τελικά πρόσκληση

Aπό τον ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Όνειρα, προσδοκίες, ελπίδες, χαμόγελα. Τέσσερις λέξεις τόσο συνυφασμένες με την ανθρώπινη ύπαρξη, που όμως είναι άγνωστες σε κάποιους. Εξήντα άνθρωποι θα λάβουν τελικά πρόσκληση από το νέο ριάλιτι του Mega «Εxtreme makeover» για να αλλάξει η ζωή τους. Άτομα που για προσωπικούς λόγους ή εξαιτίας προσωπικών βιωμάτων δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και απογοητεύονται κάθε φορά που αντικρίζουν το είδωλό τους στον καθρέφτη.

Είναι αυτές οι μικρές ή μεγάλες ατέλειες που κάνουν τη διαφορά και μας αναγκάζουν να δούμε το σώμα μας ή το πρόσωπό μας με άλλο μάτι. Σ αυτή την κατηγορία ανήκουν όσοι έχουν στείλει αιτήσεις συμμετοχής μέχρι στιγμής για το παιχνίδι. Ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τις 4.000 και τις έστειλαν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους, αλλά οικονομικοί λόγοι τους εμποδίζουν. Η παραγωγή που ετοιμάζει η On Productions τους δίνει αυτή την ευκαιρία. Τα πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ανήκουν, όπως μάθαμε, κατά κόρον στο γυναικείο φύλο.

Πρόσωπο του καναλιού της Μεσογείων δήλωσε στο ΛΟΙΠΟΝ ότι το Mega θα αντιμετωπίσει το θέμα με σοβαρότητα, δεν θα επεμβαίνει, ούτε θα έχει άποψη και απλώς θα καταγράφει σε κάθε επεισόδιο τη σχέση γιατρού-ασθενούς. Και αυτό θα συμβαίνει από την πρώτη επαφή έως την τελική μεταμόρφωση. Εξάλλου, το σλόγκαν που υιοθετήθηκε είναι το εξής: «Μakeover ναι, extreme όχι».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στα πρώτα επεισόδια ο τηλεθεατής δεν πρόκειται να παρακολουθήσει σοβαρά περιστατικά και, όπως στην αμερικάνικη εκδοχή, έτσι και στην ελληνική ο πρώτος κύκλος θα είναι light. Δεν θα προβάλλονται λοιπόν πλάνα από το χειρουργικό τραπέζι, ενώ θα προτιμηθούν περιπτώσεις που θα επιδέχονται βελτίωσης εντός δύο μηνών. Αυτό είναι έτσι κι αλλιώς το χρονικό περιθώριο που έχει η παραγωγή, ώστε τα πρώτα επεισόδια να βγουν στον «αέρα» τον Οκτώβριο. Γι αυτόν το λόγο, τα γυρίσματα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα αρχίσουν εντός Ιουνίου και συνολικά θα μεταδοθούν 30 επεισόδια, με το κάθε επεισόδιο να αφορά δύο περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα παρουσιάσει το ριάλιτι των μεταμορφώσεων, ενώ υπάρχει σκέψη να μην τοποθετηθεί τελικά οικοδεσπότης, αλλά τις εικόνες να «ντύνει» μια ζεστή φωνή.

Αυτόν τον καιρό η παραγωγή αναζητά τους ειδικούς που θα στελεχώσουν την επιστημονική ομάδα που θα αγκαλιάσει τους ασθενείς και θα απαρτίζεται από πλαστικούς χειρουργούς, οδοντοτεχνίτες, ψυχολόγους, κομμωτές, μακιγιέζ και στυλίστες.