Επίσκεψη στη Ζάκυνθο

23.05.2008
Ούτε ένας ούτε δύο, άλλα έντεκα «άνθρωποι-σκιές» που ελέγχουν ό,τι κινείται γύρω από τη βασίλισσα Σοφία βρέθηκαν τέσερις ημέρες πριν από την επίσκεψή της στη Ζάκυνθο.

Ούτε ένας ούτε δύο, άλλα έντεκα «άνθρωποι-σκιές» που ελέγχουν ό,τι κινείται γύρω από τη βασίλισσα Σοφία βρέθηκαν τέσερις ημέρες πριν από την επίσκεψή της στη Ζάκυνθο. Σκοπός τους ήταν η προετοιμασία και ο έλεγχος των χώρων όπου κατέλυσε η πρώτη κυρία της Ισπανίας.Το εντυπωσιακό όμως είναι πως πρόκειται για επαγγελματίες του είδους, καθώς έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις, ενώ οι δύο που έχουν το γενικό πρόσταγμα ήταν παλιότερα στο πλευρό της Αθηνάς Ωνάση.

Κάτω από πλήρη μυστικότητα και σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία οι άντρες ασφαλείας είχαν φωτογραφίσει όλους τους «κόκκινους» χώρους, ενώ μαζί τους είχαν φέρει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για να ελέγξουν σήματα και επικοινωνίες. Δεν είναι τυχαίο πως γι αυτόν το λόγο διαμόρφωσαν ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου και είχαν καταλύσει, σε ένα πρότυπο control room ενδοεπικοινωνίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, καθένα από τα μέλη της ομάδας έφτασε στο νησί διαφορετικές ημέρες και ώρες. «Είναι λογικό», μας είπε επαγγελματίας του χώρου, υποστηρίζοντας πως «έχουν εκπαιδευτεί γι αυτό. Παίζουν ρόλους για να μην καταλάβει κανείς πως πρόκειται για φύλακες».

Οι δύο από αυτούς, έμπειροι πρώην συνεργάτες της Αθηνάς Ωνάση, καθώς πρόσφατα απολύθηκαν από το σύζυγό της Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, βρίσκονται δίπλα στη βασίλισσα συνέχεια. Είναι εκείνοι που δίνουν τις εντολές, που γνωρίζουν τα μυστικά, άντρες απολύτου εμπιστοσύνης. Η παρουσία των «11» στο νησί είχε γίνει γνωστή στην τοπική κοινωνία και μάλιστα κάποιοι δυσανασχέτησαν. Κάποιοι άλλοι το θεώρησαν λογικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά το πέρας των εργασιών η ομάδα ασφαλείας έδωσε το «πράσινο φως» για τη μετάβαση της βασίλισσας στο νησί.

Ενδελεχής προετοιμασία
Οι κάτοικοι του νησιού ζούσαν και ανέπνεαν στους ρυθμούς της επίσκεψης της βασίλισσας. Δεν είναι τυχαίο πως για τη ρύθμιση και των τελευταίων λεπτομερειών υπήρξε συνάντηση της πρόεδρου του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αμαλίας Καραγκούνη-Κύρτσου (φωτό αριστερά) με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του νομάρχη Διονύση Γάσπαρου παρόντες ήταν, εκτός του ίδιου και της προέδρου, οι δήμαρχοι Ζακυνθίων, Λαγανά, Αλυκών και Ελατίων, καθώς και ο πρόεδρος του Βασιλικού Πέτρος Γιαννούλης. Όπως ανέφερε ο τελευταίος, αποφασίστηκε να συμβάλουν όλοι για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία της βασίλισσας στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα ήθελε το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τη βασίλισσα και τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλο να προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, όπου εκεί τους υποδέχθηκαν η κ. Καραγκούνη και ο περιφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου. Η πομπή ξεκίνησε για το Γέρακα, όπου περίμεναν ο νομάρχης και οι δήμαρχοι μαζί με τον πρόεδρο Βασιλικού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο νησί βρέθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία από την Ισπανία και άλλες χώρες, αφού η επίσκεψη της βασίλισσας Σοφίας στη Ζάκυνθο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι με στόχο το νησί να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, οι εργασίες για τον καθαρισμό αρκετών περιοχών και την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος τυχόν παρουσιαζόταν κατά τη διάρκεια της παραμονής της βασίλισσας Σοφίας τελείωσαν λίγο πριν από την άφιξη των επισήμων.