Μην τσιμπολογάτε! Έτσι παχαίνετε

01.10.2008
«Εκοψα μαχαίρι τα γλυκά για πάντα», λέει η Κάτια Δανδουλάκη και εξηγεί πώς διατηρεί την άψογη σιλουέτα της. Από τις κομψότερες Ελληνίδες, η Κάτια Δανδουλάκη ξέρει τον τρόπο να διατηρεί πάντα άψογη τη σιλουέτα

Βασίλης Μπουζιώτης

«Έκοψα μαχαίρι τα γλυκά για πάντα», λέει η Κάτια Δανδουλάκη και εξηγεί πώς διατηρεί την άψογη σιλουέτα της. Από τις κομψότερες Ελληνίδες, η Κάτια Δανδουλάκη ξέρει τον τρόπο να διατηρεί πάντα άψογη τη σιλουέτα της και να κάνει πολλές νεότερές της να τη ζηλεύουν αφού θυμίζει πολύ έντονα έφηβη και μπορεί να φοράει ό,τι θέλει - από τουαλέτες που αγκαλιάζουν το σώμα μέχρι και κολλητά τζιν ή κοντές φούστες.

Ηθοποιός αξιώσεων, φρόντιζε πάντα να κλέβει τις εντυπώσεις όχι μόνο με τις ερμηνείες της αλλά και με τις άψογες εμφανίσεις της στη σκηνή. Και πάντα τα κατάφερνε, τα καταφέρνει και θα τα καταφέρνει.

Αλήθεια, η ντελικάτη εμφάνισή της τι κρύβει από πίσω; Το αναρωτιούνται πολλές που τη βλέπουν στην τηλεόραση, το θέατρο και τη ζωή. Γι αυτό και τη ρωτήσαμε κι εμείς, για να λύσουμε τις απορίες σας.

«Κρύβει πολλές στερήσεις - πιο πολλές δεν γίνεται αγάπη μου! -κρύβει προσοχή μεγάλη στη διατροφή, τη γυμναστική, την περιποίηση του προσώπου και του σώματος. Έχω κόψει τα γλυκά χρόνια τώρα - δεν θυμάμαι καν τη γεύση τους!».

Της λέω ότι τη θυμάμαι σε βραδινές εξόδους της να τρώει δυο δυο τις τσίχλες μετά μανίας... «Για να μη φάω γλυκό, τρώω δέκα δέκα τις τσίχλες και ξεγελιέμαι! Είχα μεγάλη μανία με τα γλυκά. Μικρή έβγαινα με κανένα αγόρι και τον έκανα να τρέπεται σε φυγή ντροπιασμένος γιατί έτρωγα τα προφιτερόλ τρία τρία. Μετά κατάλαβα ότι αν δεν σταματήσω να καταβροχθίζω γλυκά, θα γίνω θεόρατη (γέλια). Κι επειδή όταν πάρω κάτι απόφαση το κάνω, έκοψα μαχαίρι τα γλυκά για πάντα».

Κανόνας πρώτος: «Κόβουμε μαχαίρι τα γλυκά και τα παγωτά».

Κανόνας δεύτερος: «Μακριά από τηγανητά και ψωμιά. Μακριά από σάλτσες, από πολλά ζυμαρικά κι από κίτρινα τυριά».

Κανόνας τρίτος: «Τρώτε άφθονες σαλάτες, ψάρια και ψητά. Τρώτε φρούτα. Οσα πιο πολλά μπορείτε. Και κυρίως πίνετε πολύ νερό.

Αυτό που με έσωσε από μικρή ήταν που με έκανε η μαμά μου να αγαπήσω τις σαλάτες και τα φρούτα. Πήγαινα στα γυρίσματα, νιάνιαρο ήμουν ακόμα, κι όταν οι άλλοι τσιμπολογούσαν τοστ και τσιπς εγώ είχα μαζί μου τα φρούτα και τη σαλάτα μου.

Ένας ακόμα μεγάλος κανόνας ξέρεις ποιος είναι; Μην τσι-μπο-λο-γά-τε! Δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό. Είναι προτιμότερο να φάτε μια χορταστική μερίδα φαγητού παρά να τσιμπολογάτε συνεχώς. Είναι ό,τι χειρότερο».

Άλλος κανόνας είναι: Μακριά από ζάχαρη; Τη ρωτώ. «Ε, αυτό εννοείται. Γι αυτό υπάρχει η ζαχαρίνη, η οποία είναι και πιο υγιεινή».

Ποτά; «Εγώ δεν πίνω έτσι και αλλιώς, αλλά όσο να είναι τα ποτά επιβαρύνουν τα πράγματα και κάνουν κατακράτηση υγρών».

Φαντάζομαι, ή μάλλον το... έμαθα από πρώτο χέρι, της λέω, ότι συμβάλλει πολύ στο πόσο θα αδυνατίσεις, αν γυμνάζεσαι καλά. «Παίζει πρωταρχικό ρόλο στην καλή σιλουέτα - και στην καλή υγεία και αυτό είναι το σπουδαιότερο». Εκείνη γυμνάζεται καθημερινά με το που ξυπνά.

Φροντίζει γενικότερα την επιδερμίδα της, το σώμα της; «Από μικρό κορίτσι έβαζα κρέμα προσώπου. Από τα 15 μου, αν το πιστεύεις! Με είχε από κοντά η μητέρα μου και μου έλεγε ότι από μικρή πρέπει να φροντίζεις για να έχεις μια καλή εικόνα μεγαλώνοντας».

Άρα γυμναστική, καλή διατροφή και περιποίηση του δέρματος...

Η ίδια θα ήταν τόσο πολύ προσεκτική αν δεν ήταν ηθοποιός; «Α, ναι! Ήμουν από μικρή πολύ κοκέτα, όχι φιλάρεσκη. Δεν μπορούσα να βγω ούτε μέχρι το περίπτερο αν ήμουν αχτένιστη ή ασουλούπωτη. Πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να φροντίζουμε την εικόνα μας και για μας και για τους άλλους. Το βλέπεις στο βλέμμα των άλλων το πώς μετράει το να έχεις ένα καλό σώμα, μια όμορφη εμφάνιση... Αρκεί να μη γίνει μανία αυτό. Παντού χρειάζεται μέτρο».

«Το παν είναι να υπάρχει μέτρο»
«Κορίτσια ή τέλος πάντων γυναίκες, πρέπει να αποφασίσετε! Ή θα τρώτε και θα απολαμβάνετε ό,τι σας έρθει στο κεφάλι και δεν θα μπορείτε να βάλετε όποιο ρούχο σας γοητεύει ή θα κλείσετε το στόμα σας και θα μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε, για να έχετε την τέλεια εμφάνιση. Ή το ένα ή το άλλο! Και τα δύο μαζί δεν γίνεται, μην τα θέλετε και όλα δικά σας. Στο χέρι σας είναι να είστε πληθωρική και χορτάτη ή αδύνατη και... στερημένη (γέλια). Το παν όμως είναι να υπάρχει μέτρο. Οταν λέω... κλείστε το στόμα σας ή... ράψτε το, αστειεύομαι φυσικά. Τρώτε προσεκτικά κι υγιεινά, αυτό θα σας βοηθήσει να κρατάτε μια όμορφη σιλουέτα».