Κλίμα αισιοδοξίας

14.01.2011
Η κοπή της πίτας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνένωσης μπροστά στην ανάγκη να χαράξουν κοινή ρότα για να αντιμετωπιστούν οι φουρτούνες που προβλέπονται για το 2011.

Η κοπή της πίτας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνένωσης μπροστά στην ανάγκη να χαράξουν κοινή ρότα για να αντιμετωπιστούν οι φουρτούνες που προβλέπονται για το 2011. Η αισιοδοξία ήταν αισθητή στις ομιλίες του προέδρου του ΞΕΕ Γιώργου Τσακίρη και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακίρης ανέφερε: «Ο τουρισμός συμβάλλει εδώ και δεκαετίες ώστε αυτή η χώρα να υπάρχει και να λειτουργεί», ενώ υπογράμμισε ότι το 2011 το ΞΕΕ θα ιδρύσει υποκαταστήματα στις βασικές τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να στηριχθούν τουριστικά οι νέες αυτοδιοικητικές δομές που δημιουργήθηκαν από τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου για το 2010.

Πλήθος κόσμου από την ελίτ επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας αλλά και από τον πολιτικό χώρο παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και συζήτησαν με θέρμη για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.