Η κρίση φέρνει κρίση;

17.01.2011
Χρονιά καθοριστικών εξελίξεων για την τηλεόραση και αυτό που ψιθυρίζουν όλοι στο παρασκήνιο είναι αν η κρίση θα φέρει μεγαλύτερα προβλήματα, την ώρα που η διαφημιστική δαπάνη δεν λέει να ανακάμψει με τίποτα.

Από τον ΑΛΕΞΗ ΜΙΧΑ

Χρονιά καθοριστικών εξελίξεων για την τηλεόραση και αυτό που ψιθυρίζουν όλοι στο παρασκήνιο είναι αν η κρίση θα φέρει μεγαλύτερα προβλήματα, την ώρα που η διαφημιστική δαπάνη δεν λέει να ανακάμψει με τίποτα. Είναι λογικό λοιπόν τα μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης να κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα». Κυρίως αυτοί που τα συμβόλαιά τους λήγουν αλλά και αυτοί που έχουν ανανεώσει δεν επαναπαύονται.

Ρούλα Κορομηλά
Τι φοβάται: Στο παρασκήνιο λέγεται ότι έχει μετανιώσει που ανέλαβε την παρουσίαση του «Big Brother». Όχι τόσο από άποψη τηλεθέασης (σ.σ.: τα τελευταία live έχουν ανέβει πλησιάζοντας το «Just the 2 of Us») όσο λόγω της σκληρής θεματολογίας του. Αυτό που φοβάται λοιπόν η Ρούλα είναι το «Big Brother» να μην επηρεάσει το «Greek Idol», που πέρυσι σηματοδότησε το επιτυχημένο της τηλεοπτικό comeback.

Τι ελπίζει: To «Greek Idol» να πάει το ίδιο και περισσότερο καλά από το περσινό και προς το τέλος της περιόδου να δεχθεί μια καλή πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου της στον Alpha.

Γιώργος Καραμέρος Σπύρος Χαριτάτος
Τι φοβούνται: Τα νούμερα τηλεθέασης φέτος δεν πηγαίνουν καλά. Είναι λογικό λοιπόν να επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία τους οι φήμες που κάνουν λόγο ακόμη και για άμεσο κόψιμο του «10 με 1 μαζί» πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Τι ελπίζουν: Οι αλλαγές που θα κάνουν από την επόμενη εβδομάδα στην εκπομπή να τους «βγουν» και να ανέβουν τα νούμερα τηλεθέασης. Έτσι, τον Ιούνιο, όταν το «10 με 1» ολοκληρωθεί, αν το κανάλι τελικά αποφασίσει να σταματήσουν από τη συγκεκριμένη ζώνη, να παραμείνουν στον ΑΝΤ1 και να αξιοποιηθούν «σε όποιο μετερίζι» τους ζητηθεί, όπως άλλωστε και οι ίδιοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν.

ΖέταΜακρυπούλια
Τι φοβάται: Ελάχιστα πράγματα. Μια μικρή μείωση που είχε στις αποδοχές της για το «Dancing with the Stars» δεν την απασχόλησε καθόλου. Αυτό που φοβάται είναι να μην πέσουν τα νούμερα του talent show μετά τον κατακλυσμό ριάλιτι που είχαμε φέτος στην ελληνική τηλεόραση. Κυρίως όμως να πάει καλά η καινούργια σειρά που ετοιμάζει του χρόνου για τον ΑΝΤ1, καθώς πρώτα απ’ όλα την ενδιαφέρει η καριέρα της ως ηθοποιού και έπειτα ως παρουσιάστριας.

Tι ελπίζει: Απλώς να συνεχίσει να έχει το «άγγιγμα του Μίδα» ή αλλιώς το «κοκαλάκι της νυχτερίδας» και το 2011.

Ευγενία Μανωλίδου
Τι φοβάται: Επιστρέφοντας στον ΑΝΤ1 πήρε σαφέστατα ένα μεγάλο ρίσκο. Άραγε η νέα φάση της συνεργασίας της με τον ΑΝΤ1 θα της εξασφαλίσει την παρουσίαση μιας εκπομπής την επόμενη σεζόν; Άλλωστε, από την ώρα που είπε το «ναι» στο Μαρούσι, ξέρει πως δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για το Mega, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Τι ελπίζει: To ρίσκο που πήρε έχει και τη θετική του πλευρά. Η Ευγενία ελπίζει πως με την επιστροφή της στον ΑΝΤ1 θα αναλάβει αργά ή γρήγορα την παρουσίαση δικής της εκπομπής. Τι θέλει περισσότερο απ’ όλα; Να κάτσει στη θέση της οικοδέσποινας της πρωινής ζώνης, θέση που έχασε στο «παρά πέντε» πρόπερσι, όταν στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να αναλάβουν το πρωινό οι Καραμέρος - Χαριτάτος.

Τατιάνα Στεφανίδου
Τι φοβάται: Στην αρχή της σεζόν φοβόταν το «Kismet», τώρα μάλλον φοβάται τα «Ασημένια φεγγάρια», που σαρώνουν κι αυτά σε τηλεθέαση. Η μετεγγραφή της στο Star έγινε ξαφνικά το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να μην έχει το χρόνο να διαπραγματευτεί με άλλα κανάλια και να κλείσει με σαφώς λιγότερα χρήματα από αυτά που έπαιρνε στον ΑΝΤ1. Τα νούμερα του «Αξίζει να το ζεις» δεν ήταν τα αναμενόμενα, αν και είναι υψηλότερα από το μέσο όρο του Star. Θα έχει το καλοκαίρι πρόταση ανανεώσης του συμβολαίου της;

Tι ελπίζει: Σε μια καλή πρόταση ανανέωσης από το κανάλι της Κηφισιάς και ίσως σε μία ακόμη πρόταση από τον Alpha, που είναι δεδομένο πως τη θέλει στο δυναμικό του. Μια τέτοια πρόταση ενδεχομένως να ανοίξει και στον Νίκο Ευαγγελάτο την πόρτα της επιστροφής στη μικρή οθόνη.

Ελένη Μενεγάκη
Tι φοβάται: Η χρονιά έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τα προσωπικά της, όχι όμως και για τα επαγγελματικά. Πλέον έχει χάσει και την πρωτιά στα νεανικά κοινά. Μπορεί να έχει ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον Alpha και να έχει μπροστά της δύο ακόμη σεζόν, σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλει να χαρακτηριστεί «φθαρμένο τηλεοπτικό προϊόν».

Tι ελπίζει: Να επιστρέψει στο θρόνο της «βασίλισσας της πρωινής ζώνης». Παρόλο που η ίδια αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά της, οι πρώτες φήμες για ριζική αλλαγή της εκπομπής σε όλα τα επίπεδα, που μπορεί να φέρει αλλαγή σε όλη την ομάδα των συνεργατών, έχουν ξεκινήσει. Η Ελένη ελπίζει και σε κάτι άλλο: σε μια πρόταση για βραδινό πρόγραμμα, που θα ανοίξει νέους δρόμους στην τηλεοπτική της καριέρα.

Έλλη Στάη
Τι φοβάται: Έπειτα από πολλές συζητήσεις η «σιδηρά κυρία» των ειδήσεων αποδέχθηκε τελικά την πρόταση της ΕΡΤ να αναλάβει το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ. Αυτό που βέβαια αποτελεί δίκοπο μαχαίρι είναι οι μηνιαίες αποδοχές της (ακούγεται ότι φτάνουν περίπου τις 4.000 ευρώ το μήνα), που δημιουργούν «κακό προηγούμενο» σε μια ενδεχόμενη μελλοντική επιστροφή της στην ιδιωτική τηλεόραση.

Τι ελπίζει: Να ξεκολλήσει το δελτίο της κρατικής τηλεόρασης από το 2-3% και, αν είναι δυνατόν, να φέρει υψηλότερα νούμερα από την προκάτοχό της Μαρία Χούκλη. Κυρίως όμως το δελτίο να βγάζει «ειδήσεις» και να είναι αντάξιο αυτών της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Χριστίνα Λαμπίρη
Τι φοβάται: H πρόσφατη δήλωσή της πως δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με την Ελεονώρα Μελέτη ή την Τατιάνα Στεφανίδου και πως θα προτιμούσε να πάει σπίτι της ίσως προκαλέσει παρενέργειες... Το τέλος της μεσημεριανής ζώνης είναι ορατό όσο ποτέ άλλοτε και κανείς στο Star δεν ξέρει τι θα φέρει η επόμενη μέρα.

Tι ελπίζει: Στη μετακόμισή της σε κάποια άλλη ζώνη, κάτι που επιθυμούσε και την προηγούμενη τηλεοπτική περίοδο, αλλά τελικά δεν «έκατσε». Ελπίζει λοιπόν να πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι.