Μετά τον Λάκη τι;

12.05.2008
Καθώς οδεύουμε προς το τέλος της τηλεοπτικής περιόδου είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο τροπαιούχος της AGB για τη σεζόν 2007-2008 δεν είναι άλλος από τον Λαζόπουλο. Για την επόμενη σεζόν, όμως, τα κανάλια ετοιμάζουν τη δική τους απάντηση στο «φαινόμενο» Λάκης.
Καθώς οδεύουμε προς το τέλος της τηλεοπτικής περιόδου είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο τροπαιούχος της AGB για τη σεζόν 2007-2008 δεν είναι άλλος από τον Λαζόπουλο. Για την επόμενη σεζόν, όμως, τα κανάλια ετοιμάζουν τη δική τους απάντηση στο «φαινόμενο» Λάκης.

Πριν από μερικά χρόνια το «Αλ Τσαντίρι» του Λάκη περνούσε σχεδόν απαρατήρητο, φέρνοντας μονοψήφια νούμερα στο κανάλι της Καντζάς.

Η επιμονή όμως και η υπομονή τον δικαίωσαν, με αποτέλεσμα φέτος η σατιρική εκπομπή του Alpha να καταρρίπτει ακόμη και το ρεκόρ του «Παρά πέντε» σε ποσοστά τηλεθέασης. Είναι παράδοση πια στην ελληνική τηλεόραση οι τηλεοπτικοί σταθμοί να θέλουν να «κλέψουν» ένα κομματάκι της επιτυχίας του πρωτοπόρου. Έτσι έγινε στο παρελθόν αρχικά με τα σόου, στη συνέχεια με τηλεπαιχνίδια και ριάλιτι και πρόσφατα με τις «ελληνοποιήσεις» δημοφιλών concepts του εξωτερικού.

Είναι λογικό, λοιπόν, οι διευθυντές προγραμμάτων να στρέφουν από τώρα το βλέμμα τους στις σατιρικές εκπομπές. Η αρχή έγινε από τον Γιάννη Λάτσιο στον ΑΝΤ1, που πριν από το Πάσχα ενέταξε στο πρόγραμμα του καναλιού την καθημερινή σατιρική εκπομπή «Ράδιο αρβύλα» με τους Αντώνη Κανάκη και Γιάννη Σερβετά. Τα πρώτα αποτελέσματα, πάντως, από πλευράς τηλεθέασης δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ποιες είναι, όμως, οι σκέψεις για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο;

Στον Alpha σαφώς και επιθυμούν διακαώς την επιστροφή του Λάκη στη μικρή οθόνη μετά το καλοκαίρι, ωστόσο ο δημοφιλής κωμικός δεν έχει πάρει ακόμη καμία απόφαση. Οι φήμες που τον θέλουν να μη συνεχίζει το «Τσαντίρι» πληθαίνουν, καθώς εδώ και αρκετό καιρό ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να ξεκουραστεί. Άλλωστε, θα έχει και την επιμέλεια της καινούργιας σειράς του σταθμού «Γ4», μιας νεανικής κωμωδίας με έντονους κοινωνικούς προβληματισμούς.

Στο κανάλι της Κάντζας λοιπόν υπάρχει η σκέψη για σατιρική εκπομπή με τον Αντώνη Λουδάρο, ενώ στο τραπέζι των συσκέψεων έπεσε και η ιδέα του Μάρκου Σεφερλή, που όμως δεν φαίνεται να προχωράει προς το παρόν.

Στο Mega, πάλι, έχουν πάρει σχεδόν την απόφαση για τη δημιουργία εβδομαδιαίας σατιρικής εκπομπής στην prime time της επόμενης σεζόν. Οι συζητήσεις με τον Σωτήρη Καλυβάτση έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί και το πάλαι ποτέ έτερον ήμισυ του Αντώνη Κανάκη στους «ΑΜΑΝ» βρίσκεται ένα βήμα πριν από τις τελικές υπογραφές με το κανάλι της Μεσογείων. Μάλιστα, πρόσφατα ο Αντώνης Κανάκης απαντώντας σε ερωτήσεις τηλεθεατών για το πού είναι ο Σωτήρης Καλυβάτσης προανήγγειλε στην ουσία τη συνεργασία Καλυβάτση - Mega λέγοντας πως ο πρώην συνεργάτης του θα επιστρέψει στην τηλεόραση με δική του εκπομπή. Στον ΑΝΤ1, φυσικά, μετά τα άσχημα αποτελέσματα της φετινής τηλεοπτικής περιόδου δεν εφησυχάζουν και, όπως ακούγεται, έγιναν ήδη οι πρώτες κρούσεις στους Γιάννη Ζουγανέλη και Σάκη Μπουλά, προκειμένου να επιστρέψουν ως σατιρικό δίδυμο στη μικρή οθόνη. Αυτά όλα βέβαια προς το παρόν, γιατί μέχρι το Σεπτέμβριο πολλά μπορεί να αλλάξουν. γ.π.