Armani: Η ιστορία ενός μύθου

10.08.2001
Οι λέξεις-κλειδιά της φιλοσοφίας του Armani είναι αρμονία, κομψότητα, αέρινες γραμμές και απλότητα χρωμάτων και θηλυκότητα, στιλ, άσπρο, μαύρο, μπεζ και μπλε μαρίν οι πηγές της έπνευσή του που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές του αιώνα.
Οι λέξεις-κλειδιά της φιλοσοφίας του Armani είναι αρμονία, κομψότητα, αέρινες γραμμές, απλότητα χρωμάτων και στιλ.
Ο Ιταλός σχεδιαστής γεννήθηκε το 1934 στην PIacenza, στο Βορά της Ιταλίας. Ξεκίνησε σπουδές Ιατρικής, αλλά μετά από τα δύο πρώτα χρόνια, τις εγκαταλείπει θέλοντας να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία. Στην αρχή, εργάζεται για το μεγάλο μιλανέζικο οίκο Rinascente. Το 1964, ο Nino Cerruti αναγνωρίζει το ταλέντο του και τον προσλαμβάνει ως στυλίστα μέχρι το 1970, όταν ο φίλος και αργότερα συνεταίρος του Sergio Galeotti τον προτρέπει να ιδρύσει τη δική του επιχείρηση: για μερικά ακόμη χρόνια εργάζεται ως στυλίστας για διάφορους οίκους.
Με την πρώτη του επίδειξη για τον άντρα το 1974, ο Armani ανατρέπει τους κανόνες της αντρικής κομψότητας. Προτιμά τα απαλά υφάσματα και τις ανάλαφρες γραμμές που αγκαλιάζουν το σώμα. Τον επόμενο χρόνο, λανσάρει το κοστούμι για τις γυναίκες. Το στιλ Armani γίνεται σημείο αναφοράς για τους ενδυματολογικούς κανόνες.
Ο Ιταλός σχεδιαστής αποκτά ολοένα και περισσότερους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και οι δημιουργίες του είναι οι αγαπημένες όχι μόνο των yuppies, αλλά και των stars. Στις πρώτες θέσεις των επιδείξεων του βρίσκονται πάντα οι Robert de Niro, Lauren Hutton, Martin Scorsese, Ornella Mutti...
Ο Armani είναι maitre στο είδος του και εκπροσωπεί επάξια την ιταλική φινέτσα σε όλο τον κόσμο. Οι δημιουργίες του απευθύνονται σε όλους, χάρη στις διαφορετικές σειρές που έχει λανσάρει: Le Colezioni για το pret-a-porter, Emporio Armani και Armani Jeans (από το 1981), a/x Armani Exchange για την αμερικανική αγορά, Giorgio Armani Neve (με ρούχα του σκι) ή Giorgio Armani Golf.