Πώς να κάνεις την γκαρνταρόμπα σου πιο βιώσιμη

23.12.2020
Πώς να κάνεις την γκαρνταρόμπα σου πιο βιώσιμη
Βάλε την ηθική μόδα στόχο σου για το 2021

Η γρήγορη μόδα είναι δυστυχώς πολύ επιζήμια για το περιβάλλον. Ο τρόπος με τον οποίο έχουμε συνηθίσει σήμερα να ψωνίζουμε παίζει σημαντικό ρόλο στη χειροτέρευση της κλιματικής αλλαγής και γι'αυτό το 2021 είναι πιο σημαντικό από ποτέ να αποκτήσουμε καλύτερες συνήθειες και να αποκτήσουμε μια πιο βιώσιμη γκαρνταρόμπα.

Δες και αυτό: Οι τηλεοπτικές σειράς που έκαναν trend στη μόδα μέσα στο 2020

Μπορεί το να αλλάξεις τις παγιωμένες σου συνήθειες να σου φαίνεται "βουνό", αλλά είναι ευκολότερο απ'όσο σου φαίνεται, αρκεί να ξέρεις από που να αρχίσεις. Δες παρακάτω μερικά χρήσιμα και εύκολα tips:

Φρόντισε (καλύτερα) τα ρούχα σου
Φροντίδα των ρούχων σου δε σημαίνει μόνο το συχνό πλύσιμο, αλλά και το σωστό πλύσιμο ανάλογα με το είδος τους και ο τρόπος με τον οποίο τα αποθηκεύουμε στην ντουλάπα σου. Η σωστή φροντίδα σημαίνει πως θα αντέξουν περισσότερο στο πέρασμα του χρόνου, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνεις λιγότερες νέες αγορές.

Άλλαξε τον τρόπο που ψωνίζεις
Ένα από τα σημαντικότερα facts που αξίζει να γνωρίζεις, είναι πως με την παραγωγή ενός ρούχου απελευθερώνονται μεγάλες ποσότητες ανθρακικού αποτυπώματος στην ατμόσφαιρα. Για αυτό το λόγο, μια καλή λύση είναι να ψωνίζεις second hand ρούχα ή να προτιμήσεις οικολογικά brands που δεν παράγουν περιττά απορρίμματα κατά την παραγωγή των ρούχων τους.

Αγόρασε διαχρονικά ρούχα
Επένδυσε σε ρούχα που φοριούνται όλο τον χρόνο και δεν είναι μόνο καλοκαιρινά ή χειμερινά, όπως τζιν παντελόνια , t-shirts και φορέματα. Αν εφαρμόσεις μερικά έξυπνα styling tips θα μπορέσεις να τα φέρεις στα μέτρα κάθε εποχής.