Τα 5 fashion trends της χρονιάς της πανδημίας που ήρθαν για να μείνουν

23.12.2020
Τα 5 fashion trends της χρονιάς της πανδημίας που ήρθαν για να μείνουν
Παρά το χάος των τελευταίων 12 μηνών, το 2020 είχε και τις ευχάριστες στιγμές του. Ακόμα και μέσα στο σπίτι οι περισσότερες δεν χάσαμε το ενδιαφέρον μας για τη μόδα ενώ μάλιστα ακολουθήσαμε και κάποιες τάσεις που θα συνεχίσουν να είναι τρεντ και το 2021. Ας τις δούμε..

Μπαντάνες

Είτε ήθελες να φλερτάρεις με ένα πιο ανέμελο look είτε να καλύψεις τα λιπαρά σου μαλλιά, είτε να μοιάσεις λίγο στην αγαπημένη σου popstar της δεκαετίας του '90, οι μπαντάνες φέτος είχαν την τιμητική τους από τις ατελείωτες κλήσεις Zoom της τελευταίας στιγμής, ως την πιο κομψή γρήγορη λύση τις ημέρες που κυριολεκτικά μόλις είχες σηκωθεί από το κρεβάτι.

Φόρμες γυμναστικής

Προηγουμένως τις φορούσαμε τα σαββατοκύριακα, τις μέρες που ήμασταν άρρωστες και ιδιαίτερα τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες. Οι βαμβακερές, όμως, φόρμες έγιναν γρήγορα το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του 2020 καθώς τροποποιήσαμε τις γκαρανταρόμπες μας ώστε να ταιριάζουν με τη νέα κανονικότητα. Το Lyst ανέφερε αύξηση 213% στις αναζητήσεις για φόρμες. Είτε έτσι είτε αλλιώς: δεν είσαι μόνη.

Φούστες τένις

Μια μόδα που προωθήθηκε μέσω του TikTok αυτό το καλοκαίρι, ήταν η φούστα του τένις. Μέχρι τον Ιούλιο η συγκεκριμένη φούστα είχε συγκεντρώσει 6,5 εκατομμύρια προβολές στo instagram, ενώ υπάρχουν 192.000 hashtag για αυτό το τρεντ στο Instagram. Η συσχέτιση μεταξύ των οπαδών του συγκεκριμένου look και των fan του τένις παραμένει ανεπιβεβαίωτη αλλά η ζήτηση για πλισέ μίνι φούστες συνεχίζει να αυξάνεται.

Nap dress

To «nap dress», δηλαδή το «φόρεμα ύπνου», πήρε αυτό το όνομα από την Nell Diamond, του brand «Hill House». Πρόκειται για τα βαμβακερά ή από βισκόζη, μονόχρωμα φορέματα που θα μπορούσαμε να τα φορέσουμε είτε χαλαρώνοντας στον καναπέ είτε αγοράζοντας είδη πρώτης ανάγκης στο σούπερ μάρκετ. Το nap dress ήταν τρεντ και πριν την πανδημία αλλά η δημοφιλία τους εκτοξεύθηκε μετά από ένα viral κομμάτι στο New Yorker.

Crocs

Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από τότε που ο σκωτσέζος σχεδιαστής μόδας Christopher Kane έβαλε τα μοντέλα του να περπατήσουν με Crocs στην πασαρέλα. Από τότε, άρχισαν σιγά σιγά να ξεπουλάνε ειδικά μετά τις συνεργασίες με τους Bad Bunny και Justin Bieber, οι οποίοι έκαναν το 2020 έτος των Crocs, με το Lyst να αναφέρει 135.000 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις στο ίντερνετ.