Όσα είναι καιρός να βγάλεις από τη ντουλάπα σου

19.06.2020
Όσα είναι καιρός να βγάλεις από τη ντουλάπα σου
Τα ρούχα που ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις

Ο υπερκαταναλωτισμός είναι κάτι στο οποίο πολλές από εμάς έχουμε υποκύψει. Και δεν έχει μόνο να κάνει με τη μεγάλη οικονομική άνεση: Η "παγίδα" των πολλών οικονομικών ρούχων που όμως συγκεντρωτικά και μακροπρόθεσμα σου κοστίζουν πολύ περισσότερο απ'όσο συνειδητοποιείς είναι πολύ συνήθης.

Δες και αυτό: Beach Style: Πώς να έχεις στυλ (και) στην παραλία

Ήρθε όμως η ώρα να ξεφορτωθείς ό,τι περιττό και να κάνεις χώρο στη ντουλάπα σου για όσα πραγματικά χρειάζεσαι και φοράς συχνά. Δες παρακάτω ποια κομμάτια πρέπει να αφαιρέσεις από τη ντουλάπα σου:

Κομμάτια που δεν σου κάνουν πια
Αν δεν έχεις άμεσο στόχο να αδυνατίσεις ή είσαι σίγουρη ότι τα εν λόγω ρούχα δεν πρόκειται να σου ξανακάνουν ποτέ, δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται ακόμη στην ντουλάπα σου. Χάρισε τα σε κάποια που τα χρειάζεται και τα θέλει, ή κάνε τα ανακύκλωση αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Κατεστραμμένα ή πολύ λερωμένα ρούχα
Αν δεν μιλάμε για ένα μικρό σκίσιμο ή ένα μικρό και εύκολο λεκέ, που μπορεί να διορθωθεί με τη βοήθεια της μοδίστρας σου ή να απομακρυνθεί με πλυσίματα αντίστοιχα, ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείς. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια από αυτά σαν ξεσκονόπανα.

Αυτό το είδες; Θα είναι αυτό το φόρεμα το απόλυτο fashion item του καλοκαιριού;

Παπούτσια που δεν περπατιούνται
Δεν είσαι μόνη σου: Είμαστε πολλές εκείνες που κάποτε αγοράσαμε ένα ζευγάρι ψηλά παπούτσια που δεν καταφέραμε ποτέ να περπατήσουμε φορώντας τα, αλλά τα κρατάμε γιατί είναι όμορφα και πιστεύουμε. Είναι καλύτερο να τα δώσεις σε κάποια που είναι πιο συνηθισμένη...στα ύψη.

Μονές κάλτσες
Αποτελεί κοινό αστείο πολλών: Πολλές φορές, οι κάλτσες μας καταλήγουν μόνες τους, χωρίς το άλλο τουε ταίρι. Αν έχουν περάσει μήνες από την τελευταία φορά που είδες το άλλο μισό από ένα ζευγάρι κάλτσες που είχες, ήρθε η ώρα να την αποχαιρετήσεις.