Gucci Vs Guess: Τέλος στην 9χρονη δικαστική τους διαμάχη

23.04.2018
Gucci Vs Guess: Τέλος στην 9χρονη δικαστική τους διαμάχη
Οι δύο διάσημοι οίκοι μόδας φαίνεται να κατέληξαν σε συμφωνία ως προς τα δικαιώματα του σήματος "G" και του διαμαντένιου σχήματος που διεκδικούσαν αμφότεροι.

Όπως μεταδίδει το Business of Fashion, η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους δυο οίκους μόδας Gucci και Guess σχετικά με το "σήμα κατατεθέν" της καθεμιάς έφτασε στο τέλος της ύστερα από 9 χρόνια.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε με το πρώτο δικαστήριο το 2009 στη Νέα Υόρκη, όταν η Gucci κατηγόρησε την Guess για παραχάραξη, αθέμιτο ανταγωνισμό και παραβίαση εμπορικού σήματος, δικαστήριο που κέρδισε, αλλά αντί για τα $221 εκατομμύρια που ζητούσε αρχικά, κέρδισε $4.7 εκατομμύρια.

Σήμερα πια οι δυο εταιρείες δήλωσαν ότι οι δικαστικές διαμάχες που εκκρεμούσαν μεταξύ τους, σε Ιταλία, Γαλλία, Αυστραλία και Κίνα, έληξαν, χωρίς όμως να δίνονται στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της μεταξύ τους συμφωνίας. "Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και για τις δύο εταιρείες να αναγνωρίσουν τη σημασία της προστασίας των περιουσιακών τους στοιχείων και της δημιουργικότητας του σχεδιασμού", αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση.