Φτιάξε τα δικά σου έθνικ σκουλαρίκια

18.08.2012
Τα κοσμήματα της Αλεξάνδρας Μαρίνου είναι ένα μυκονιάτικο must είτε για το πρωί στην παραλία του Super Paradise, είτε για το βράδυ στο «σκαλάκι» στο Ματογιάννι. Ακολουθούμε τα tips για να φτιάξουμε τα δικά μας.

Πως θα φτιάξεις έθνικ κρεμαστά φτεράκια- σκουλαρίκια:

1. Συγκεντρώνεις τα υλικά: Δέρμα σε χρώμα της αρεσκείας σας, σπάγκο, χάντρες για να περάσεις στον σπάγκο, 2 κοχυλάκια με τρύπα, ασημένιους γάντζους για τρυπημένα αυτιά, ψαλίδι, αναπτήρα

2. Κόβεις το δέρμα σε σχήμα φτερού και ψαλιδίζεις συμμετρικά γύρω γύρω, για να σχηματιστούν φαρδιά κρόσσια. Προσεκτικά, κάνεις με το ψαλίδι μια τρύπα στη μύτη του φτερού, για να περάσει ο σπάγκος.

3,4. Παίρνεις ένα μεγάλο κομμάτι σπάγκο (θα κόψεις στο τέλος όσο περισσέψει) και περνάς το γαντζάκι για τα τρυπημένα αυτιά σταθεροποιώντας το με κόμπο και αφήνοντας μήκος στον σπάγκο. Στη συνέχεια, περνάς το κοχύλι και το σταθεροποιείς δένοντας κόμπο και στην άλλη άκρη του.

5,6. Περνάς τον σπάγκο με το κοχύλι στην άκρη του μέσα από την τρύπα του φτερού, υπολογίζοντας το κοχύλι να κρέμεται σε μήκος αντίστοιχο με εκείνο του φτερού και να περισσεύει άλλος τόσος σπάγκος από την άλλη μεριά, για να περάσεις τις χάντρες.

7,8. Κατά μήκος του σπάγκου, περνάς χάντρες, ανά 3 ή 4, σταθεροποιώντας τες με κόμπους. Καίς με τον αναπτήρα την άκρη του σπάγκου, για πιο όμορφο τελείωμα. Τα σκουλαρίκια σου είναι έτοιμα.