Υλικά
- 2 κιλά γουρουνόπουλο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Δεντρολίβανο για μυρωδιά
- Φρέσκα λεμονόφυλλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένετε το κρέας, το χαράζετε και βάζετε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Το αφήνετε 2 ώρες για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.
2. Στη συνέχεια το αλείφετε με ελαιόλαδο και το βάζετε σε ένα ταψί, μέσα στο οποίο έχετε στρώσει λεμονόφυλλα. Η μεριά του δέρματος μπαίνει από κάτω.
3. Ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 ώρες.
4. Γυρίζετε από την πλευρά του δέρματος και ψήνετε άλλη μισή ώρα, να ροδίσει.