Ψητό γουρουνόπουλο με λεμονόφυλλα (από την κρητική παραδοσιακή κουζίνα)

16.12.2010

Υλικά

  • 2 κιλά γουρουνόπουλο
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Δεντρολίβανο για μυρωδιά
  • Φρέσκα λεμονόφυλλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε το κρέας, το χαράζετε και βάζετε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Το αφήνετε 2 ώρες για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

2. Στη συνέχεια το αλείφετε με ελαιόλαδο και το βάζετε σε ένα ταψί, μέσα στο οποίο έχετε στρώσει λεμονόφυλλα. Η μεριά του δέρματος μπαίνει από κάτω.

3. Ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 ώρες.

4. Γυρίζετε από την πλευρά του δέρματος και ψήνετε άλλη μισή ώρα, να ροδίσει.