Μπριός με αμύγδαλα

17.04.2008
Οι μπόμπιρες θα το λατρέψουν!

Τι έχουμε:

  • 130 ml γάλα
  • 1 αβγό
  • 80 γραμ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 350 γραμ. αλεύρι λευκό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 30 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μαγιά, ξηρή

για την επικάλυψη:

  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα, κοπανισμένα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 5-6 κουταλιές νερό

Τι κάνουμε:

Βγάζουμε τον κάδο για ψωμί σηκώνοντάς τον από τη λαβή.

Προσαρμόζουμε το εξάρτημα του ζυμώματος και ρίχνουμε το γάλα μέσα στη φόρμα του ψωμιού.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε με τη σειρά: Το αβγό, τη μαργαρίνη, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά. Τοποθετούμε τον κάδο για ψωμί στο θάλαμο του φούρνου και πιέζουμε προς τα κάτω για να βεβαιωθούμε ότι έχει ασφαλίσει στη σωστή θέση.

Χαμηλώνουμε το χερούλι και κλείνουμε το καπάκι.

Θέτουμε τον αρτοπαρασκευαστή σε λειτουργία και επιλέγουμε από το μενού, το πρόγραμμα 6.

Ακολουθούμε τις οδηγίες για να επιλέξουμε το μέγεθος της φραντζόλας και το χρώμα της κόρας (επιλόγη ανοιχτό χρώμα κόρας) και πατάμε το κουμπί SΤΑRΤ.

Οταν ολοκληρωθεί ο κύκλος ψησίματος, βγάζουμε τον αρτοπαρασκευαστή από την πρίζα, αφαιρούμε τον κάδο, σηκώνοντάς τον από τη λαβή και τον τοποθετούμε σε μια σχάρα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, διαλύουμε τη ζάχαρη και αλείφουμε την επιφάνεια του μπριός.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ψωμιού με τα αμύγδαλα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε.

Συμβουλή
Η επιτυχία του ωραίου, λαχταριστού ψωμιού, καθώς και των άλλων παρασκευών βασίζεται στη σωστή τήρηση των αναλογιών των συνταγών, οι οποίες βρίσκονται μέσα στις συσκευασίες των αρτοπαρασκευαστών.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.