Μιλφέιγ με φρούτα

17.04.2008
Ενα διαφορετικό μιλφέιγ!

Τι έχουμε:

  • 3 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κεσεδάκι φράουλες
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ για την επιφάνεια εργασίας
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού

Για την κρέμα:

  • 1 συσκευασία Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ Γιώτης
  • 600 ml γάλα για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ
  • 1 φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml γάλα για το Garni

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις φράουλες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους και τις κόβουμε σε φέτες.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το ανοίγουμε με τον πλάστη. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε τρία ίδια παραλληλόγραμμα κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ Γιώτης, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Στρώνουμε σε μια στενόμακρη πιατέλα, το ένα φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε επάνω στο φύλλο τη μισή από την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ Γιώτης.

Στη συνέχεια, απλώνουμε μια στρώση με φράουλες και συνεχίζουμε, στρώνοντας το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, την υπόλοιπη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ Γιώτης και τις υπόλοιπες φέτες της φράουλας.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το Garni ΓΙΩΤΗΣ και το απλώνουμε επάνω από τις φράουλες.Τρίβουμε το τρίτο φύλλο της σφολιάτας και πασπαλίζουμε με αυτό την επιφάνεια του μιλφέιγ.

Γαρνίρουμε με τη ζάχαρη άχνη, κόβουμε το μιλφέιγ σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για φράουλες, να χρησιμοποιήσουμε φρούτα της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.