Σπαγγέτι με αλλαντικά

17.04.2008
Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 8 φέτες μπέικον
  • 8 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. κρασί, λευκό
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • κόκκους πιπεριού
  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον και το ζαμπόν, κομμένα σε κομματάκια για περίπου 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε τα κομματάκια των αλλαντικών με μια τρυπητή κουτάλα.

Εν' τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Οταν βράσουν, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αλλαντικά.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε, γαρνίροντας με κόκκους πιπεριού και φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Αντί για μπέικον, μπορούμε να χρησιμο?οιήσουμε φέτες ?ροσούτο.

το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.