Ζυμαρικά με λαχανικά και κρέμα γάλακτος

10.04.2008
Πλούσια γεύση και λαχταριστή εμφάνιση!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά, φιογκάκια
  • αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 250 γραμ. Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
  • 2 πιπεριές, πορτοκαλί, κομμένες σε κομμάτια
  • 1/2 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 4-5 φέτες, ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες
  • 1/2 ποτηράκι κρασί, λευκό
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι

Τι κάνουμε:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τις πιπεριές για 1-2 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το ζαμπόν, το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια, ρίχνουμε το τυρί.

Ανακατεύουμε, έως ότου λιώσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Κατόπιν, τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζαμπόν με μπέικον.

Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.