Ψαρονέφρι κρασάτο με μανιτάρια

16.12.2010

Yλικά

  • 3 φιλέτα ψαρονέφρι κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 3/4 του ποτηριού κρασί λευκό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας μαζί με το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το μείγμα μπαχαρικών. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα γυρίζουμε 2-3 βόλτες και σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το σερβίρουμε σκέτο ή με λευκό ρύζι.

Tips: Αν θέλουμε τη σάλτσα μας πιο πλούσια, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και να την αφήσουμε να δέσει για 1-2 λεπτά, ή να διαλύσουμε μία κουτ. σούπας κορν φλάουρ σε μερικές κουταλιές λευκό κρασί και να το προσθέσουμε στην κατσαρόλα τα 2 τελευταία λεπτά. ? Την ίδια συνταγή, μπορούμε να τη μαγειρέψουμε με κοτόπουλο ή γαλοπούλα φιλέτο.