Yλικά
- 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
- 4 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι κρασί γλυκό από τη Λήμνο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- λίγο μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και μόλις κάψει, σοτάρουμε το συκώτι μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, τα σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μπούκοβο, και το σερβίρουμε με ρύζι ή με πουρέ πατάτας.
Tip: Προσοχή: Μην παραψήσετε το συκώτι γιατί χάνει τη νοστιμιά του!