Μανιτάρια Portobello μεκρασί και σφολιάτα

23.12.2010

Yλικά

  • 6 μανιτάρια Portobello μεγάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 ποτηριού κρασί λευκό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • παρμεζάνα και έμενταλ τριμμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Τοποθετούμε τα μανιτάρια κυκλικά και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Ρίχνουμε έπειτα από ένα λεπτό και το κρασί, χωρίς να ανακατέψουμε. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, τα μανιτάρια είναι έτοιμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στρώνουμε λαδόκολα σε ταψί του φούρνου και βάζουμε επάνω τη σφολιάτα. Κόβουμε σε 6 τετράγωνα κομμάτια και σηκώνουμε λίγο τις άκρες του κάθε κομματιού σαν να σχηματίζουμε «ταψάκια». Τρυπάμε τη σφολιάτα με πιρούνι σε διάφορα μέρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, τοποθετούμε σε κάθε σφολιάτα από ένα μανιτάρι, πασπαλίζουμε με τα τυριά και ξαναψήνουμε μέχρι να λιώσουν.

TIPS: Αντί για παρμεζάνα και έμενταλ, μπορούμε να βάλουμε καπνιστό μετσοβόνε τριμμένο. Αν θέλουμε να έχει το ορεκτικό μας πιο ενδιαφέρον άρωμα, αντικαθιστούμε το λευκό κρασί με γλυκό κρασί Σάμου.