Pasta Frolla της Pωξάνης

08.12.2010

Yλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. γλυκό κρασί Σάμος
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας

EKTEΛEΣH

Pίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη και προσθέτουμε το γλυκό κρασί και το ηλιέλαιο. Aνακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι της σούπας ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά. H ζύμη μας πρέπει να είναι υγρή. Mοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μικρά πυρέξ και την απλώνουμε καλά. Προσθέτουμε με κουτάλι τη μαρμελάδα πάνω στην επιφάνεια της ζύμης και τη στρώνουμε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C ώσπου να ροδίσει αρκετά η ζύμη.

Tip: Tο γλυκό αυτό συνοδεύει εξαιρετικά τον καφέ και διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Oσο περισσότερο μένει τόσο πιο νόστιμο γίνεται.