Υλικά
- 15 κουτ. σούπας αλεύρι
- Μισή κοφτή κουταλιά σούπας ξερή μαγιά
- Μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1,5-2 ποτήρια χλιαρό νερό
Για το σιρόπι:
- 4 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας νερό
- Κανέλα (προαιρετικά)
- Καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Σε μια λεκανίτσα βάζετε όλα τα στερεά υλικά και ρίχνετε λίγο λίγο το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας σιγά σιγά ώσπου να έχετε έναν παχύρρευστο χυλό (σ.σ.: μπορεί να μη χρειαστεί να ρίξετε και τα 2 ποτήρια).
Σημείωση: Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό, γιατί θα κάψει τη μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
2. Σκεπάζετε τη λεκανίτσα με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάτε για 1 περίπου ώρα. Όταν θα δείτε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια, σημαίνει ότι ο χυλός σας είναι έτοιμος.
3. Βάζετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά.
4. Ρίχνετε με 1 κουτάλι λίγο λίγο το μείγμα και περιμένετε να φουσκώσουν και να ροδοκοκινίσουν προσέχοντας να μην ξεροψηθούν, γιατί με την ώρα θα σκληραίνουν.
5. Βάζετε σε ένα μπρίκι το μέλι με το νερό και όταν πάρει μερικές βράσεις, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το ξαφρίζετε. Αν θέλετε, την ώρα που βράζουν ρίχνετε ένα μικρό ξυλαράκι κανέλα.
6. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα τους λουκουμάδες, ρίχνετε από πάνω το σιρόπι και πασπαλίζετε με κανέλα. Εάν θέλετε, ρίχνετε και τριμμένο καρύδι.