Φάβα

03.12.2010

Υλικά

  • 500 γραμμ. φάβα
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • 2 κρεμμύδια ολόκληρα

Για το γαρνίρισμα:

  • Λάδι
  • Λεμόνι
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λιαστή ντομάτα (προαιρετικά)
  • Κάππαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Ξεπλένετε τη φάβα 2-3 φορές. Τη βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Πρέπει να την προσέχετε πολύ μέχρι να βράσει, γιατί αφρίζει και φουσκώνει πολύ εύκολα.

2. Την ξαφρίζετε και προσθέτετε το λάδι, το αλάτι και τα κρεμμύδια.

3. Την αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για 1-1 1/2 ώρα, μέχρι να χυλώσει.

4. Μετά την περνάτε από μύλο ή από το μούλτι και γίνεται σαν κρέμα (μαζί με τα κρεμμύδια).

5. Τη σερβίρετε με λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και, αν θέλετε, λίγη ρίγανη ή θυμάρι, λιαστή ντομάτα και κάππαρη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ