Τέλειο σπανακόρυζο!

09.11.2011

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 200 γρ. ρύζι
  • αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • ξύσμα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
  • 4 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορο καβουρντισμένο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)

Eκτέλεση

Πλένουμε με άφθονο κρύο νερό το σπανάκι και το κόβουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο σε κατσαρόλα με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με κρασί. Pίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε το ρύζι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και μπούκοβο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2-3 ποτήρια ζεστό νερό. Σιγομαγειρεύουμε για 15 -20 λεπτά. Πριν από το τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με ξύσμα πορτοκαλιού και κουκουναρόσπορο καβουρντισμένο.