Τι έχουμε:
- 2 παντεσπάνια βανίλιας
- Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 2 αβγά
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κουταλιές κορν φλάουερ
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι:
- 4 φακελάκια Lipton Green Tea Orient
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 3 φλιτζ. νερό
Για το γαρνίρισμα:
- 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- 1 φλιτζ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε τρίμματα
Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, κρατάμε ένα φλιτζάνι και αφήνουμε το υπόλοιπο να πάρει μια βράση.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα που κρατήσαμε, κατόπιν το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα αβγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε, ούτως ώστε να γίνουν κρέμα.
Οταν η κρέμα πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και βυθίζουμε 3-4 φορές τα φακελάκια του Lipton Green Tea Orient, ώστε να αφήσουν το άρωμα και τη γεύση τους.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και όταν το σιρόπι αρχίζει να δένει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε μια στρογγυλή φόρμα βάζουμε το ένα παντεσπάνι, το περιχύνουμε με το μισό από το σιρόπι και απλώνουμε από πάνω την κρέμα.
Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι, το περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Αφού κρυώσει, το περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τα τρίμματα σοκολάτας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσάι με άρωμα της αρεσκείας μας.