Τάρτα με σύκα και φιστίκια

26.03.2008
Σίγουρα θα τους ξαφνιάσει γευστικά!

Τι έχουμε:

  • Για τη ζύμη:
  • 2 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. Βιτάμ Soft
  • 2 αβγά
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού

Για τη γέμιση:

  • 3 φλιτζ. μαρμελάδα, σύκο
  • 3 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης, φρέσκα

Για το γαρνίρισμα:

  • κομματάκια γλυκό σύκο
  • Συνοδεύουμε με: Lipton Green Tea Orient

Τι κάνουμε:

Για να φτιάξουμε τη ζύμη κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τα ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση.

Ρίχνουμε το Βιτάμ Soft, το ξύσμα του λεμονιού, τα αβγά, χτυπημένα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια, τα ζυμώνουμε έως ότου ενωθούν, καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση, πολτοποιούμε τα φιστίκια στο μπλέντερ, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα φλιτζάνι από τη μαρμελάδα.

Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε μια επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο. Αλείφουμε ένα ταψί με Βιτάμ, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το φύλλο ζύμης και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, με μια σπάτουλα απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τα φιστίκια σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα σε μπέν μαρί για να γίνει πιο ρευστή και την απλώνουμε στην επιφάνεια της τάρτας.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το Lipton Green Tea Orient.

Κόβουμε την τάρτα σε κομμάτια, γαρνίρουμε με κομματάκια γλυκό σύκο και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με το τσάι.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για φιστίκια Αιγίνης, ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.