Μπαλίτσες από έμμενταλ

14.04.2008
Για να προσφέρουμε μια ιδιαίτερη γεύση στους καλεσμένους μας!

Τι έχουμε:

  • 200 γραμ. έμμενταλ Entremont, τριμμένο
  • 250 γραμ. αλεύρι από καλαμπόκι
  • 3-4 ντοματίνια, κομμένα σε κομματάκια
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το έμμενταλ Entremont, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το τυρί και το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 μικρά μπολ, προσθέτουμε στο πρώτο το σχοινόπρασο και στο δεύτερο τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Το τρίτο το αφήνουμε μόνο με το έμμενταλ.

Σκεπάζουμε τα μπολ με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να κρυώσουν.

Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και φτιάχνουμε μπαλίτσες από κάθε μείγμα, φροντίζοντας να πασπαλίζουμε τα χέρια μας με αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη.

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό σησαμέλαιο και όταν κάψει, τηγανίζουμε τις μπαλίτσες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για σχοινόπρασο, να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα.