Πανακότα αρωματισμένη με τσάι

04.03.2008
Γλυκός πειρασμός...

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 3 φακελάκια αρωματικό τσάι
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα:

  • σιρόπια της αρεσκείας μας
  • φύλλα μέντας

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και όταν κάψει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και βυθίζουμε τα φακελάκια του τσαγιού για 3-4 λεπτά, ώστε να αφήσουν τη γεύση και το άρωμά τους.

Στη συνέχεια, βάζουμε ξανά το κατσαρολάκι στη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ με κρύο νερό μουσκεύουμε τα φύλλα της ζελατίνης, τα βγάζουμε και τα στύβουμε με τα δάχτυλά μας.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε, έως ότου η κρέμα αρχίζει να πήζει.

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά, τη μοιράζουμε σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4-5 ώρες.

Οταν η κρέμα παγώσει και πήξει καλά, βγάζουμε τα μπολάκια από το ψυγείο, αναποδογυρίζουμε κάθε μπολάκι σε πιάτο, γαρνίρουμε με τα σιρόπια, τα φύλλα μέντας και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να γαρνίρουμε την πανακότα μας με γλυκό του κουταλιού, κυδώνι.