Χωριάτικο λαδόψωμο

10.03.2011

Υλικά:

  • 1 ½ κ. κίτρινο αλεύρι
  • 1 κ. αλεύρι τύπου 70%
  • αλάτι
  • 1 κ.γλ.ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • χλιαρό νερό
  • 200 γραμμ. προζύμι

Εκτέλεση: Ζυμώνουμε τα υλικά,προσθέτοντας το νερό λίγο λίγο. Αφήνουμε το ψωμί να ξεκουραστεί για 35’ σκεπασμένο με μια χοντρή πετσέτα. Το κόβουμε σε κομμάτια 500 γραμμ. το καθένα και τα τοποθετούμε σε ατομικά ταψάκια, που τα έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Χαράζουμε την επιφάνεια στα οκτώ, αφήνουμε στο φούρνο στους 35°C για 40’ και στη συνέχεια ψήνουμε στους 200-220°C για 40-45’. Μπορούμε να προσθέσουμε ελιές, αρωματικά βότανα ή φέτα.