Γκόγκες ή γκόγκιζες Μονεμβασιάς

24.11.2010

Yλικά

  • 200 γρ. αλεύρι
  • νερό όσο πάρει η ζύμη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH
Φτιάχνουμε τη ζύμη ρίχνοντας στο αλεύρι αλάτι και τόση ποσότητα νερού ώστε να δημιουργηθεί μια ζύμη ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Πλάθουμε τη ζύμη δίνοντάς της σχήμα κυλινδρικό και λεπτό σαν ραβδί με πάχος όσο το μικρό μας δάχτυλο. Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια μήκους 3-4 εκατοστών. Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης, τα στρίβουμε και τα πατάμε λίγο ώστε να δημιουργηθεί τρύπα. Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα αρκετό αλατισμένο νερό και ρίχνουμε τις γκόγκιζες. Βράζουμε για 10 λεπτά, δοκιμάζουμε και μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε. Καίμε το φρέσκο βούτυρο σε μπρίκι και περιχύνουμε αμέσως τις γκόγκιζες. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.