Σοκολατένιες μπάρες με φουντούκια

14.11.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο παγωμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 150 γρ. σοκολάτα λιωμένη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 11/4 φλιτζάνι φουντούκια τριμμένα
  • 240 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αναμειγνύουμε με τα δάχτυλα το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα, και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σοκολάτα λιωμένη χωρίς να ζυμώσουμε πολύ. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και στη συνέχεια τη στρώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαστάσεων 20x30 εκ. Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά.

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε πλατύ κατσαρολάκι μέχρι να γίνει καραμέλα, προσθέτουμε τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φουντούκια και στρώνουμε τη γέμιση πάνω από την ψημένη ζύμη. Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες.

Tip: Αντικαθιστούμε τα φουντούκια της γέμισης με αμύγδαλα ασπρισμένα ή φιστίκια κάσιους.