«ΦΟΝΤΑΝ» ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

12.11.2010
Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πήξει το μείγμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 25 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. σοκολάτα (70% κακάο)
  • 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ανάλατα

Eκτέλεση
Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πήξει το μείγμα. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα. Στρώνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 20x20 εκ. με λαδόκολα και απλώνουμε το μείγμα. Αφού κρυώσει, κόβουμε το γλυκό σε μικρά κομμάτια.

Tip: Αν τα «φοντάν» δεν απευθύνονται σε παιδιά, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 2 σφηνάκια κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας ώστε να αποκτήσουν μια έντονη και «πονηρή» γεύση.