2 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
2 ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
y ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 άτομο
I ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
YλικA
2 φέτες ψωμί μαύρο
200 γρ. μοσχάρι (φιλέτο ή κιλότο)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
1 κουτ. σούπας ξίδι
40 γρ. ροκφόρ
2 φύλλα μαρούλι
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
½ κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι νερό
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και το ξίδι, και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε το νερό, αφήνουμε το κρεμμύδι να καραμελώσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μεταφέρουμε σε πιάτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και μόλις κάψει, σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του μέχρι να πάρει βαθύ χρώμα. Το τοποθετούμε σε μικρό ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και αφού κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με τη μαγιονέζα. Τοποθετούμε το κρέας στη μία φέτα και από πάνω απλώνουμε μια γενναία ποσότητα από το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε μοιράζοντας από πάνω το τουρσί και στη συνέχεια το ροκφόρ. Τελειώνουμε με το μαρούλι και σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί.