Σάντουιτς με σαρδέλες, βραστό αβγό και pesto μαϊντανού

18.11.2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5-6 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 άτομο
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

ΓΙΑ ΤΟ PESTO ΜΑΪΝΤΑΝΟΎ

  • 1 ματσάκι μαϊντανό καθαρισμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού φύλλα δυόσμου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας καρύδια
  • πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

  • 2 φέτες ψωμί focaccia
  • 1 βραστό αβγό
  • 1 κονσέρβα σαρδέλες σε ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κάππαρη (πλυμένη και ψιλοκομμένη)
  • μερικά φύλλα ρόκας
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Προετοιμάζουμε το pesto: Βάζουμε όλα τα υλικά του στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε αργή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα (σαν τον πελτέ). Αλείφουμε και τις δύο φέτες ψωμί με μια μεγάλη δόση pesto. Βγάζουμε τις σαρδέλες από την κονσέρβα και στραγγίζουμε το λάδι τους. Αν έχουν κόκαλο, το αφαιρούμε και τοποθετούμε τα κομμάτια στη μία φέτα ψωμί.

Βράζουμε το αβγό για 5 λεπτά περίπου. Το κόβουμε σε φέτες και το απλώνουμε πάνω στις σαρδέλες. Προσθέτουμε τα φύλλα της ρόκας και λίγη κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί. Κόβουμε το σάντουιτς σε δύο κομμάτια, τα σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδα και τα τυλίγουμε σε λαδόκολα.