Φρέσκα ζυμαρικά με πάστα ελιάς

08.03.2011

Από την κ. Φουρνιστάκη

Υλικά:

  • ½ κιλό πένες
  • ντοματίνια
  • 1 κ.γλ. φουρνισμένο και πολτοποιημένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. πέστο μάραθου
  • 2 κ.γλ. πάστα ελιάς
  • ρίγανη
  • 4 κ.σ. ξινομυζήθρα
  • 3-4 παξιμάδια
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό τους. Σοτάρουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο με λίγη μαργαρίνη, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πέστο μάραθου, την πάστα ελιάς, τη ρίγανη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ξινομυζήθρα. Στο τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι τις πένες. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι και λίγο φρέσκο πιπέρι.