Πολύχρωμη σαλάτα με αρωματική σος

27.06.2012

Ιδανική για τόνωση, ευεξία και δίαιτα

Υλικά (για 4 άτομα):

  • Από 1 μέτριο: μπρόκολο, καρότο, παντζάρι, ραντίσιο
  • 1 κουνουπιδάκι
  • 3-4 ραπανάκια
  • 5-6 μέτρια μανιτάρια
  • 8-10 τρυφερά φύλλα από σπανάκι
  • ½ σελινόριζας ?4 κλωνάρια σέλινο (τα φύλλα)
  • 1 μήλο (προτιμότερο ξινόμηλο)
  • 2 κουταλιές καρυδόψιχα ή κουκουνάρι
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
  • Αλάτι (με...τσιγκουνιά!)

Για την αρωματική σος:

  • 1 κουταλάκι Ηorseradish (χρένο)
  • 1 μέτριο λεμόνι ακέρωτο
  • 1 λάιμ
  • 1 κουταλιά σούπας Soy sauce (προαιρετικά)
  • 3-4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε μπουκίτσες τις κορυφές του μπρόκολου και του κουνουπιδιού (κρατάμε τα υπόλοιπα μέρη για βραστή σαλάτα). Κόβουμε σε λεπτές φέτες: καρότο, παντζάρι, ραπανάκια, μανιτάρια και σε κυβάκια σελινόριζα και μήλο (και τα βουτάμε αμέσως σε χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν). Λεπτοκόβουμε τα φύλλα σέλινου και το σπανάκι, κόβουμε σε πλατιές λωρίδες τα φύλλα του ραντίσιο και χοντροκόβουμε τα καρύδια. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα υλικά της σος και πρσθέτουμε όσο ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και το λάιμ θέλουμε. Βάζουμε τα υλικά σε μεγάλο μπολ, αλατίζουμε, περιχύνουμε με την αρωματική σος, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Και μη ξεχνάς το διαγωνισμό μας! Δήλωσε τώρα συμμετοχή και κέρδισε 5 δωροεπιταγές για αγορά βοτάνων και μπαχαρικών! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μας αποκαλύψεις ποιό είναι το αγαπημένο σου βότανο ή μπαχαρικό!