Πατάτες γιαχνί με σπανάκι και μάραθο

18.06.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κιλό πατάτες μεγάλες
  • ½ κιλό σπανάκι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι

ΓIA TH ΣAΛTΣA

  • 2-3 ντομάτες ώριμες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη

Eκτέλεση

Eτοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και τις βάζουμε να σιγοβράσουν με τη ζάχαρη και το λάδι τους. Κατόπιν, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ροδοκοκκινίζουμε ελαφρά σε τηγάνι με το ελαιόλαδο. Kαθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τις πατάτες σε φαρδιά κατσαρόλα με λίγο από το λάδι τους, προσθέτουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τα μυρωδικά και, αν χρειαστεί, λίγο λάδι και λίγο νερό. Bράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου μία ώρα χωρίς να ανακατεύουμε. Oταν μελώσουν οι πατάτες και μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του, είναι έτοιμο.

Tips: Για να γίνει το φαγητό πιο ελαφρύ, ζεματίστε τις πατάτες για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέστε περισσότερα μυρωδικά και μία πρέζα κανέλα. ? Tο φαγητό συνοδεύεται ιδανικά με γιαούρτι σακούλας.