Οι σουπιές του Αλέξανδρου γεμιστές με σπανάκι

26.03.2010

Υλικά
(για 6 μερίδες)

  • 4 μεγάλες σουπιές (1.300 γραμμ.) καθαρισμένες και κομμένες (με το μελάνι τους)
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 700 γραμμ. κρεμμυδάκια φρέσκα + 2 ξερά ? 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1/2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου στο λάδι το κρεμμύδι και τις σουπιές.

2. Προσθέτετε ψιλοκομμένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον πελτέ ντομάτας.

3. Συνεχίζετε προσθέτοντας το σπανάκι, που το έχετε χοντροκομμένο, και τον άνηθο.

4. Σβήνετε με το χυμό του λεμονιού και προσθέτετε το αλατοπίπερο.

5. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό. Το φαγητό σας θα είναι έτοιμο σε 25 λεπτά.