ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 6 αβγά
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας κακάο
- 1 βανίλια
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκους αβγών
- 400 ml γάλα
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας μπράντι
- 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
EKTEΛEΣH
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια, και τέλος το κακάο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί στρωμένο με λαδόκολα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε το μισό γάλα σε κατσαρόλα, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα, και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα, χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή. Την αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε καλά το βούτυρο στο μίξερ. Προσθέτουμε το κονιάκ και την κρέμα. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές.
Βάζουμε το παντεσπάνι πάνω σε μια καθαρή λαδόκολα. Απλώνουμε πάνω του ομοιόμορφα την κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα. Τυλίγουμε με τη βοήθεια της λαδόκολας απαλά το ρολό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.