ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
- 1 κιλό γαρίδες μέτριες
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1/4 φλιτζανιού κέτσαπ
- 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ πορτοκάλι (τον χυμό του)
- 1 κουτ. γλυκού worcestershire sauce
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγη κάππαρη
- 1 καρδιά μαρουλιού
- αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το κέλυφος και κρατάμε μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα. Ανακατεύουμε καλά το κέτσαπ, την κρέμα γάλακτος και τη μαγιονέζα με τον χυμό πορτοκαλιού και τη worcestershire sauce. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, την κάππαρη, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Μοιράζουμε σε ποτήρια του μαρτίνι και στολίζουμε με φύλλα από καρδιές μαρουλιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μία ολόκληρη γαρίδα.