Σάντουιτς με αβγό και λουκάνικο

03.05.2016

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 σάντουιτς
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 4 αβγά βραστά ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 8 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα

Eκτέλεση
Σοτάρουμε σε τηγάνι τα λουκάνικα Φρανκφούρτης με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Αναμειγνύουμε καλά τα σοταρισμένα λουκάνικα με τα ψιλοκομμένα αβγά, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τη μαγιονέζα και το πιπέρι. Μοιράζουμε την ποσότητα του μείγματος σε 4 μέρη και την απλώνουμε πάνω στις 4 φέτες ψωμί. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες ψωμί και κόβουμε σε τρίγωνα.

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ένα φύλλο σαλάτας ή μια λεπτή φέτα ντομάτας σε κάθε σάντουιτς ή να αντικαταστήσουμε το λουκάνικο με δύο φέτες ψιλοκομμένη βραστή γαλοπούλα. (Στην περίπτωση αυτή δεν θα χρειαστεί να τηγανίσουμε.)