Yλικά
- 200 γρ. σαλατικά ανάμεικτα (μαρούλι, πράσινη σαλάτα, baby σπανάκι, iceberg, φύλλα ρόκας)
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 150 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
- 2 αβγά χτυπημένα
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. γαλέτα
- 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 30 γρ. καλαμπόκι
- 4 φέτες μπαγκέτα λεπτές
- 2 φλιτζάνια ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ SAUCE
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζάνι ξίδι λευκό
- ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού μαγιονέζα
- 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της sauce εκτός από το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου από το αλεύρι, τα αβγά και τέλος από τη γαλέτα, την οποία έχουμε αναμείξει με την παρμεζάνα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τις φέτες ψωμί, τελειώνοντας με την παρμεζάνα. Τηγανίζουμε τα φιλετάκια μέχρι να χρυσίσουν και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Το ίδιο κάνουμε και με τις φέτες ψωμί. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τη sauce απαλά. Βάζουμε στο πιάτο ένα «λοφάκι» σαλάτας και περιμετρικά τα φιλετάκια και τα ψωμάκια.