Πολύχρωμη σαλάτα σε φύλλο με φέτα

12.10.2010
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε και μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι με το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο. Κόβουμε από το φύλλο κρούστας ένα κομμάτι διαστάσεων 10x10 εκ. Τηγανίζουμε

Yλικά

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 2 ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 100 γρ. φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5-6 ελιές ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φύλλο κρούστας

EKTEΛEΣH
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε και μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι με το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο. Κόβουμε από το φύλλο κρούστας ένα κομμάτι διαστάσεων 10x10 εκ. Τηγανίζουμε το φύλλο κρούστας πιέζοντας το κέντρο του με κουτάλα για να του δώσουμε σχήμα φωλιάς.

Διαλέγουμε ένα πιάτο και στην άκρη του κολλάμε κάθετα τη φωλιά επάνω στο γιαούρτι. Γεμίζουμε τη φωλιά με όλα τα σαλατικά σαν να τρέχουν προς το πιάτο. Συμπληρώνουμε μία κουταλιά σούπας γιαούρτι στο κέντρο των σαλατικών και σερβίρουμε.