Yλικά
- 12 μπουτάκια κοτόπουλου
- ½ ποτήρι βυσσινάδα σπιτική
- ½ ποτήρι ουίσκι
- 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
- 5 κουτ. σούπας balsamico
- ½ κουτ. σούπας τζίντζερ σκόνη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 1 κρεμμύδι μέτριο σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 καρότο κομμένο σε φετούλες
- 1 κλαράκι σέλερι
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- αλάτι, πιπέρι χοντροτριμμένο
Eκτέλεση
Eτοιμάζουμε τη μαρινάδα: Βάζουμε σε κατσαρολάκι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά κομμένη σε χοντρές φέτες και τα μαραίνουμε σε σιγανή φωτιά. Σβήνουμε με το ουίσκι και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το πιπέρι, το καρότο και το σέλερι. Aφήνουμε να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Oταν κρυώσει αρκετά η μαρινάδα, προσθέτουμε τη βυσσινάδα με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το σκόρδο. Bάζουμε το κρέας σε μεγάλο μεταλλικό μπολ και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το διατηρούμε όλο το βράδυ στο ψυγείο, φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Tην επομένη, ενόσω προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του προσθέτοντας το balsamico. Aραδιάζουμε τα μπουτάκια σε ταψάκι που τα χωράει ίσα ίσα και τα καλύπτουμε μέχρι τη μέση με τη μαρινάδα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170°C, και στα τελευταία 15 λεπτά ανεβάζουμε τον θερμοστάτη στους 200°C. Kαθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζουμε τα μπουτάκια με μια λαβίδα ώστε να καραμελώσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.