Πιλάφι με κοτόπουλο και ρόδι

20.02.2012

Υλικά

  • 700-800 γραμμ. κοτόπουλο (προσωπικά προτιμώ μπούτια χωρίς κόκαλο)
  • 2,5 κούπες ρύζι σπυρωτό για πιλάφι
  • 3 καρότα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο ρόδι
  • Μαργαρίνη
  • Διάφορα μπαχαρικά (κάρι, μουστάρδα σε σκόνη, τσίλι, κύμινο)

Εκτέλεση

1. Κόβετε τα μπούτια σε 2 κομμάτια, τα βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτετε τα μπαχαρικά, αφού τα έχετε μαρινάρει με λίγο λάδι και λίγο κρασί για 40 περίπου λεπτά.

2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τρίβετε στον τρίφτη, στη χοντρή σκάλα, τα καρότα.

3. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε τη μαργαρίνη και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο.

4. Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρυσαφί χρώμα, προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί για μερικά λεπτά, να πάρει και το κοτόπουλο το χρωματάκι του.

5. Στη συνέχεια ρίχνετε και το ρύζι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.

6. Προσθέτετε 5 κούπες νερό και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι. Η αναλογία νερού/ρυζιού 5/2,5 είναι τέτοια, που όταν εξατμιστεί το νερό, το ρύζι είναι έτοιμο. Παρ’ όλα αυτά ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος.

7. Όταν είναι έτοιμο το πιλάφι, προσθέτετε το καθαρισμένο ρόδι, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό για 10-15 λεπτά στην κατσαρόλα πριν το σερβίρετε.