Γλυκό του κουταλιού

26.11.2009

Υλικά

  • 1 κιλό μικρά σφιχτά μανταρίνια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κιλό νερό
  • Χυμός από ένα μικρό λεμόνι

Εκτέλεση
1. Πλένετε πάρα πολύ καλά τα μανταρίνια και τα στεγνώνετε. Τα τρυπάτε κατά μήκος με ξυλάκι για σουβλάκια.

2. Τα βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό. Τα βράζετε για 4 λεπτά, τα σουρώνετε, πετάτε το νερό που έβρασαν και ρίχνετε καθαρό. Επαναλαμβάνετε 3-4 φορές.

3. Τα σουρώνετε πάλι και τα αφήνετε να στεγνώσουν πολύ καλά.

4. Ετοιμάζετε το σιρόπι για να δέσει το γλυκό σας βάζοντας το 1 κιλό νερό, τα 2 κιλά ζάχαρη και τα μανταρίνια. Βράζετε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνετε. Αν αφρίσει, αφαιρείτε κατά διαστήματα τον αφρό και συνεχίζετε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.

5. Προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι και κουνάτε την κατσαρόλα σβήνοντας τη φωτιά.

6. Όταν κρυώσει, τοποθετείτε το γλυκό σε βάζο που να κλείνει καλά.

Σημείωση: Αν θέλετε να αποφύγετε όλη αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να βάλετε τα μανταρίνια σε νερό για 24 ώρες, αφού τα τρυπήσετε με τον ίδιο τρόπο. Μετά αλλάζετε το νερό και τα αφήνετε άλλες 24 ώρες.

Αφού περάσουν τα δύο εικοσιτετράωρα, πετάτε αυτό το νερό και στεγνώνετε τα μανταρίνια.