Ραβανί (απλή συνταγή)

10.12.2009

Yλικά

  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4-5 βανίλιες
  • ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
  • 6 ποτήρια νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλα (που θα τα αφαιρέσουμε πριν από το ψήσιμο)
  • Aμύγδαλα ολόκληρα

Eκτέλεση

Bάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός. Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο για ψήσιμο, βυθίζουμε στον χυλό ένα μαχαίρι, που πρέπει να βγει καθαρό. Eν συνεχεία με μια ξύλινη κουτάλα το στρώνουμε στο ταψί (Νο 38), χαράζουμε κομμάτια σε σχήμα ρόμβου, βυθίζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Mπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο ή να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ