Φακόρυζο

28.09.2010

Υλικά

  • 2 κούπες τσαγιού φακές καθαρισμένες και πλυμένες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο καρεδάκια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα τσαγιού ρύζι καρολίνα καθαρισμένο και πλυμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο

Εκτέλεση

1. Βράζετε τις φακές με τη δάφνη επί μισή ώρα ή και λίγο παραπάνω ? εξαρτάται από την ποιότητα. Αν χρειαστεί να προσθέσετε νερό, προσθέτετε ζεστό.

2. Αφαιρείτε το δαφνόφυλλο, ρίχνετε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να ψηθεί και το ρύζι.

3. Παράλληλα, σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσουν.

4. Δυο-τρία λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό ρίχνετε το περιεχόμενο του τηγανιού, το αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και το σβήνετε.

5. Αφήνετε μισή ώρα το φαγητό σας σκεπασμένο και σερβίρετε.